Boek 100 jaar Carmel

 

Boek 100 jaar Carmel

Voorintekening jubileumboek ‘100 Jaar Carmel’

Carmel, alleen de naam al. Als in Noordoost-Twente de naam Carmel wordt genoemd, weet iedereen waar het over gaat. De school voor voortgezet onderwijs in Oldenzaal. En die bestaat 100 jaar. Een bijzondere mijlpaal voor een school die veel meer is dan een onderwijsinstelling. Het Carmel is een instituut waar leerlingen niet alleen kennis wordt bijgebracht maar ook in andere opzichten worden voorbereid op hun verdere leven. Wie er op heeft gezeten, kan het alleen maar beamen.

Dat had pater Titus Brandsma alleen maar kunnen hopen maar niet kunnen bevroeden toen hij een eeuw geleden het initiatief nam voor het Twents Carmellyceum. De eerste katholieke middelbare school in het noorden van ons land.

Ofschoon bij eerdere jubilea en lustrumvieringen in de afgelopen honderd jaar meerdere boeken zijn gemaakt, komt er bij deze mijlpaal ook een jubileumboek. Géén gewoon boek maar een soort van naslagwerk waarin het 100-jarig bestaan van het Carmel van alle kanten wordt belicht. Een boek van 264 pagina’s met verhalen en veel beeld over de historie, de paters Karmelieten, de ontwikkeling van het onderwijs, de toekomst en natuurlijk met tal van interviews van oud-leerlingen en oud-leraren. Ook de huidige generatie leerlingen en leraren komt aan bod.

Een redactie van tien oud-leerlingen en oud-leraren is er anderhalf jaar druk mee geweest. Het jubileumboek wordt gepresenteerd tijdens de grote reünie van het Carmel op zaterdag 23 september. Het boek is te koop bij voorintekening via Boekhandel Broekhuis. Dankzij bijdragen van verschillende instanties en sponsors wordt het boek voor de prijs van € 9,95 een cadeautje. Wie heeft ingetekend, kan het jubileumboek vanaf 23 september afhalen bij een van de vestigingen van Boekhandel Broekhuis in Twente. Ook is het mogelijk om tegen betaling van € 4,95 verzendkosten het boek naar een postadres (thuis)gestuurd te krijgen.

Ná 23 september is het jubileumboek ‘100 jaar Carmel’ voor € 19,95 te koop bij de verschillende vestigingen van Boekhandel Broekhuis.

Klik hier voor de voorintekening via Boekhandel Broekhuis.